Blog Rules
Blog Kuralları
Bu sayfa, blog yazılarının ICIL Blog’da yayınlanması ve yayınlanan yazılara yorumlar yapılması hakkında ICIL Politikasını belirlemektedir.
Eğer blog yazısı yazmak veya yorum göndermek ile ilgileniyorsanız, bu kılavuzu dikkatli bir şekilde okuyunuz.
Yayınlanmak Üzere Blog Yazısı Gönderilmesi
Blog yazıları şu şartları sağladığında yayımlanacaktır:
a) Yazılar, Türkçe olarak yazılmış (istisnai olarak İngilizce yazılar da kabul edilebilir.), iyi nitelikte, net ve iyi yapılandırılmış olmalıdır.
b) Aşağıdaki kelime sınırına ve stil yönergesine uygun olmalıdır.
c) Medeni ve saygılı bir üslup ile yazılmış olmalıdır.
Mükemmeliyeti yazının yayınlanması için gerekli bir koşul olarak arıyoruz ancak bu, her zaman yazının yayınlanması için yeterli olmamaktadır.
Bir parçanın yayınlanmasına ilişkin karar, konuların dengesine, benzer bir şeyin zaten yayınlanmış olup olmadığına veya diğer benzer hususlara bağlı olabilir.
Değerlendirilmesi için bir blog yazısı göndermek istiyorsanız lütfen blog@icil.org.tr adresine gönderin. Editörlerimizden biri size dönüş yapacaktır. Yayınlanma kararı için yazının gözden geçirilmesi gerekmektedir ve blog yazılarının incelenmesi zaman alabilir. Sadece yayınlanması, editörlerin meşguliyetine göre, birkaç gün sürebilir. Zamana duyarlı yazılara öncelik vermek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.
Politika olarak, daha önce başka bir yerde yayınlanmamış yazıları kabul ediyoruz. Şartlar izin veriyorsa veya diğer blogdan izin almak gerekli ise moderatörler, diğer ilgili blog editörlerinden izin isteyebilirler. Her koşulda, her iki tarafın da izni olmalıdır.
Blog Yazıları için Kılavuz
1) Katılımcı biyografisi: ICIL Blog’a yaptığınız ilk katkı ise, sizin için bir profil oluşturacağız veya profilinizi güncelleyeceğiz. Lütfen aynı Word dosyası içerisinde kısa bir biyografı gönderiniz. Eğer varsa, yazınızı yayınlarken kullanılmasını istediğinizi fotoğrafları da göndermeniz beklenmektedir.
2) Uzunluk ve Başlıklar: Blog yazısının uzunluğu için genel sınır 1500 kelimedir. Bazı konuların daha uzun olması gerektiğini biliyoruz fakat kısa yazıların okunması daha olasıdır. Olması gerekenden daha uzun olan yazılar editörlerin kararı ile yayınlanacaktır. Bu yazılar ardışık günlerde devam edece şekilde ikiye bölünebilir.
Uzun yazıları bölmek için başlık kullanın.
3) Fontlar, Boşluk ve Paragraf biçimi: Herhangi bir yazı tipi kabul edilebilir. Lütfen yazınızı tek satır aralıklı ve girinti olmadan gönderin. Başlıklar kalın yazılmalıdır.
4) Dipnotlar: Dipnotları içeren bir yazı gönderiyorsanız, dipnot metnini son not olarak parçanın ana gövdesine taşıyın.
5) Alıntı: Alıntıyı desteklediği önermeden sonra parantez içerisinde belirtiniz. Dipnot alıntıları kabul etmiyoruz. Sadece gerektiğinde alıntı yapınız.
6) Köprüler: İlgili materyallere, metinlere, kanunlara, antlaşma ve davalarla, ilgili önceki ICIL Blog yazılarına köprüler ekleyin. Her zaman, eklediğiniz köprünün okuyucu için yararlı olup olmayacağını düşünün.
Yorumlar ve Denetleme Politikası Kılavuzu
Blogda yorum yapabilmek için, ilk yorumunuz moderatörler tarafından gözden geçirilir. İlk yorumunuz direkt olarak yayınlanmayacaktır, onay almadan önce moderatörler tarafından gözden geçirilecektir. Onaydan sonra, tüm yorumlarınız direkt olarak ICIL Blog’da yayınlanacaktır. İlk yayınınız kabul edilirse, sonraki tüm yorumları ilk girdinizde verdiğiniz kullanıcı adı ve e-posta adresini kullanarak doğrudan gönderebilirsiniz.
Katılımcılarımızdan kritik ve sağlam bir analiz yaparken saygılı bir üslup bekliyoruz ve aynı zamanda ICIL Blog’daki yorum ve tartışmalarda düşmanca ifadelerden ve rahatsızlık veren yorumlardan kaçınmanızı bekliyoruz.
Bu uyarılar ile saygısızlık, kişisel hakaret, küfür içeren yüzeysel açıklamaların önüne geçebileceğimizi umuyoruz. Aksi halde, yayını silme, düzenleme veya yorumcuyu menetme hakkını saklı tutuyoruz. Denetim kararlarını sorgulayan herhangi bir yorum silinebilir. Bir yorum haklı bir gerekçe olmaksızın silindiğini düşünüyorsanız, lütfen editörlere e-posta ile bildirin.
Lütfen bu bloğu alternatif gündemlerde kullanmayın.